Waarom u vandaag nog een groene bedrijfswagen moet kiezen.

Anno 2024 wordt milieubewustzijn belangrijker, daarom is het tijd om de voordelen van groene bedrijfswagens te verkennen. Deze duurzame voertuigen worden steeds populairder, niet alleen vanwege hun positieve impact op het milieu, maar ook vanwege de voordelen die ze bieden aan zowel werkgevers als werknemers. In belgië, waar de vraag naar groenere vervoersoplossingen groeit, is het belangrijk om te begrijpen wat groene bedrijfswagens zijn en waarom u vandaag nog zou moeten overwegen om over te schakelen.

stratégie de recharge pour les flottes de véhicules professionnels

Wat is een Groene Bedrijfswagen?

 

Een groene bedrijfswagen, ook wel een milieuvriendelijke bedrijfswagen genoemd, is een wagen die gebruikmaakt van duurzame technologieën om de uitstoot van schadelijke stoffen te minimaliseren. Dit zijn onder meer hybride auto’s, volledig elektrisch voertuigen (EV’s) en plug-in hybrides. Het belangrijkste kenmerk van groene bedrijfswagens is hun vermindere impact op het milieu in vergelijking met traditionele verbrandingsmotoren. 

Voordelen voor de werkgever

1. Fiscale voordelen

In België kunnen werkgevers genieten van fiscale voordelen door groene bedrijfswagens aan te bieden. Lagere belastingtarieven en aftrekbaarheid van kosten maken het aantrekkelijk om te investeren in milieuvriendelijke voertuigen.

2. Imago en concurrentievoordeel

Bedrijven die groene bedrijfswagens inzetten, kunnen zich profileren als milieubewuste organisaties. Dit kan hun imago verbeteren en hen een concurrentievoordeel bieden bij het aantrekken van klanten en getalenteerde werknemers.

3. lagere operationele kosten

Groene voertuigen hebben doorgaans lagere operationele kosten dan traditionele auto’s. Minder brandstofverbruik en minder onderhoud dragen bij aan kostenbesparingen op lange termijn.

 

Voordelen voor de werknemer

 

1. fiscale voordelen

Werknemers die een groene bedrijfswagen gebruiken, genieten in België van lagere belastingtarieven op het voordeel van alle aard (VAA). Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen.

2. lagere brandstofkosten

Elektrische en hybride voertuigen hebben over het algemeen lagere brandstofkosten, wat gunstig is voor de portemonnee van de werknemer.

3. Als werknemer draag je je steentje bij aan het milieu

Door het kiezen van een groene bedrijfswagen, dragen werknemers bij aan een verminderde uitstoot van broeikasgassen en luchtvervuiling, waardoor ze een positieve impact hebben op het milieu.

 

voordelen voor de werknemer

In België is het niet verplicht om groene bedrijfswagens aan te bieden, maar er zijn wel stimulerende maatregelen en fiscale voordelen die bedrijven aanmoedigen om ze te integreren. Het is belangrijk om de specifieke wet- en regelgeving op het gebied van bedrijfswagens in België te raadplegen en advies in te winnen bij Mobilize Power Solutions.

Waarom wij als bedrijf de ideale oplossing aanbieden

 

1. Oplossingen op maat

 

Wij bieden groene mobiliteitsoplossingen op maat die perfect aansluiten bij de behoeften van uw bedrijf.

2. expertise en innovatie

 

 Wij zijn al meer dan 10 jaar expert in duurzame mobiliteit, dit wordt gecombineerd met de nieuwste innovaties om voorop te lopen in groene bedrijfsvoertuigtechnologie.

3. begeleiding en advies

 

Van fiscaal advies tot na-verkoopdiensten, wij staan altijd klaar om onze klanten te adviseren en begeleiden bij de transitie.

4. herkenning van uw behoefte

 

Bij Mobilize Power Solutions begrijpen we dat elke onderneming anders is, met telkens verschillende operationele-, budgettaire- en strategische behoeften. Daarom richten we ons niet alleen op het leveren van groene bedrijfswagens, maar op het integreren van deze voertuigen op een manier die naadloos aansluit bij uw bedrijfsstructuur. Onze aanpak is gericht op het ontwikkelen van een op maat gemaakte oplossing, volledig afgestemd op uw doelstellingen. Zo zorgen we ervoor dat onze groene mobiliteitsoplossingen niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook optimaal bijdragen aan het succes en de efficiëntie van uw bedrijf.

Onze cijfers

implantation station en france
180 installaties
in België en Luxemburg gerealiseerd via onze partners
solution borne de recharge
2 laadpunten
Mobilize Power Solutions levert zakelijke oplossingen ongeacht het formaat van het project
points de charge
350 laadpunten
zijn gerealiseerd dankzij de hulp van Mobilize Power Solutions
Client entreprises
85 bedrijven
en instanties hebben vertrouwen gehad in onze diensten