Uw laadinfrastuctuur optimaliseren

Uw bestaande laadinfrastructuur upgraden om beter aan te sluiten bij de transitie van uw wagenpark, of bij de verwachtingen van uw medewerkers, klanten of andere gebruikers. Uw laadinfrastructuur in conformiteit brengen met de laatste regelgeving en uw energetische uitdagingen. Dit is allemaal ons beroep: wij garanderen dat uw laadinfrastructuur overeenkomt met uw verwachtingen.

Recharges de véhicules professionnels

Upgrade en realisatie van de laadinfrastructuur die past bij uw bedrijf

Conformiteit

Audit van uw bestaande laadstations om er zeker van te zijn deze conform reglementatie zijn en nog altijd passen bij de behoeftes van uw gebruikers.

Optimalisatie

Verbetering van het gebruik en de efficiency van uw installaties.

Toezicht

Een dienst om uw laadstations te beheren en exploiteren ter verbetering van uw business model.

Ecologie

Integratie van duurzame energie oplossingen voor de volgende stap in uw energie transitie.

De optimalisatie van uw huidige laadinfrastructuur in 3 stappen

1Audit van de bestaande laadinfrastructuur

We auditeren de situatie ter plaatse: beschikbaar vermogen, verdeling van de stroom, energiebehoefte, mogelijkheden voor integratie van duurzame energie oplossingen…
We schetsen een verbruiksprofiel van uw fleet (uurrooster, afstanden…)
We bestuderen de integratie van hernieuwbare energieën
We nemen uw behoeftes onder de loep en begeleiden u bij de besluitvorming (wagenpark, laadinfrastructuur, duurzame energie, enz.)

2Bepaling van het optimalisatie plan van de laadstations

We stellen u acties voor om uw energiebeheer te verbeteren: modificatie van de elektrische installatie, invoering van een energiebeheer systeem, efficiënter gebruik van de bestaande laadinfrastructuur, integratie van duurzame energie oplossingen…
We anticiperen de bijkomende behoeften in laadstations of in hernieuwbare energie oplossingen.
We bepalen de optimale oplossing vanuit een technisch en energetisch standpunt volgens uw persoonlijke beperkingen en wensen
We stellen u het beste budget voor.

3Inwerkingstelling van het actieplan

We plannen en realiseren de werken voor de verbetering van het energiebeheer.
We zorgen voor de ontwikkeling van alle bijkomende installaties of van eventuele additionele installaties.
We zorgen voor het onderhoud en de verschillende diensten (exploitatie van de laadpunten, beheersysteem van de duurzame energie oplossingen, monitoring van de gebruikers…)
We leiden uw gebruikers op voor een correct gebruik van de laadstations en softwares.

Onze expertise in cijfers

implantation station en france

210 installaties

in Benelux gerealiseerd via onze partners

solution borne de recharge

1 of 100 laadpunten

Mobilize Power Solutions levert zakelijke oplossingen ongeacht het formaat van het project
points de charge

1.350 laadpunten

zijn geïnstalleerd dankzij de ploegen van Mobilize Power Solutions

Client entreprises

143 bedrijven

en overheden hebben al onze expertise vertrouwd

Onze antwoorden op uw vragen

Een laadinfrastructuur optimaliseren brengt vaak vragen met zich mee. Mobilize Power Solutions geeft de antwoorden op al uw vragen.

Wat is de verwachte lifecycle van jullie laadpunten en installaties?
Onze laadpunten hebben standaard 2 jaar garantie (met mogelijkheid tot verlenging) en een verwachte levensduur van 10 jaar, zoals vergelijkbare apparatuur.

Onze installaties en laadpunten voldoen aan alle Europese standaarden en regelgeving. Het gekozen materiaal is zorgvuldig geselecteerd door onze experts, en houden rekening met toekomstige evoluties. Software updates kunnen vrijwel altijd vanaf afstand worden geregeld (connectiviteit vereist).

Kunt u mijn bestaande laadpunten hergebruiken?
Mobilize Power Solutions is een volledig onafhankelijke partij zonder exclusiviteit op het gebied van hardware en installatie. Het hergebruiken van bestaande laadpunten in de nieuwe installatie is echter wel afhankelijk van meerdere factoren. Is de huidige installatie bijvoorbeeld voorbereid om schaalbaar te zijn (zijn de kabels dik genoeg), en zijn de bestaande laapunten communicerend zodat ze slim aangestuurd kunnen worden? Vanuit onze duurzame gedachte zullen wij altijd zoeken naar een oplossing die hergebruik mogelijk maakt, en beloven wij altijd te zoeken naar de oplossing het meest interessant voor u, financieel en technisch gezien.

Heeft u een project?

Contacteer één van onze experts en laat u begeleiden. Wij helpen u aan antwoorden op al uw vragen en ondersteunen vanaf het doen van een studie / audit tot de oplevering van uw maatwerk oplossing.