Uw laadstrategie ontwikkelen

Heeft u moeite met het opstellen van een laadstrategie voor uw elektrische voertuigen? Vraagt u zich af hoeveel laadpunten u nodig heeft voor uw bedrijf, waar deze het beste geplaatst kunnen worden, wat het ideale beschikbare vermogen is en welke aansluitingen er nodig zijn?

Bij Mobilize Power Solutions staan we klaar om u te begeleiden bij het beantwoorden van al deze vragen. We begrijpen dat het vinden van de beste laadinfrastructuur voor uw bedrijf complex kan zijn.

Daarom bieden wij op maat gemaakte oplossingen aan die duurzaamheid en efficiëntie garanderen. Onze expertise omvat het aanpassen van de dimensionering aan uw huidige en toekomstige behoeften, het rationaliseren van uw investeringen, het helpen bij beslissingen die gericht zijn met het oog op de rendabiliteit op korte-en middellange termijn en het optimaliseren van uw installatie met hernieuwbare energie en monitoring.

Duurzame strategie

oplossingen op maat

Ontdek wat Mobilize Power Solutions voor uw bedrijf kan betekenen 

Duurzaam & op maat

Een infrastructuur die schaalbaar en moduleerbaar is op basis van uw behoeftes en toekomstige evoluties.

In lijn met uw specifiteiten

De vaardigheid om in uw ingewikkelde projecten te begeleiden zoals integratie op meerdere locaties of specieke industriële zones met specifieke regelgeving (ATEX).

Hernieuwbaar

De integratie van duurzame energie om de kosten en het energieverbruik op uw locatie te optimaliseren.

Efficiëntie

Snelle en profesionnele installatie van de laadstations.

Betrouwbaarheid

Kwalitatieve en op afstand te monitoren laadstations.

Eenvoud

Gebruiksvriendelijke laadstations

Gemak

Geen grote uitleg na de installatie. Het gebruik van de laders is vanzelfsprekend.

Uw laadstrategie in 3 stappen 

Welke laadoplossing hebt u nodig?

Als u op zoek bent naar een laadinfrastructuur die op-maat uitgewerkt wordt volgens uw onderneming, is de eerste stap om uw huidige situatie in kaart te brengen. 

 • Wij begeleiden u bij het beter begrijpen van de markttrends van elektrische voertuigen en hun invloed op uw activiteit
 • We definiëren uw ambities en doelstellingen (gedeeltelijke of volledige transitie van uw wagenpark)
 • We bepalen de grootte van uw installatie (aantal laders en localisaties op de site) en de planning op korte- en lange termijn

Hoeveel laadpalen zijn er nodig?

Vooraleer we aan de slag kunnen gaan worden eerst nog alle prioritaire locaties in kaart gebracht en berekenen we het nodige aantal laadpunten.

 • We begeleiden u bij het beslissen van de gewenste services en de noodzakelijke laadinfrastructuur
 • We definiëren de optimale oplossing op het gebied van techniek, energiebeheer en operationele beperkingen
 • We bestuderen de mogelijkheid voor de implementatie van hernieuwbare energie- en energiebeheer oplossingen
 • Wij stellen u het optimale budget voor

De roadmap concreet verwezenlijken

Ons doel is om de kosten van de laadinfrastructuur te optimaliseren door een grondige analyse van diverse factoren, waaronder het aantal vereiste laadpunten, de meest geschikte locaties hiervoor, het beschikbare vermogen en de benodigde aansluitingen.

 • We maken de controlelijsten, begeleiden de installateurs en coördineren de werkzaamheden tot de finale oplevering
 • Als installateur van een kant-en-klare infrastructuur, voeren we de technische studies en administratieve handelingen uit
 • Wij begeleiden u bij de communicatie en de opleiding van uw medewerkers
 •  

 • Wij zorgen voor de maintenance en de exploitatie van de laadstations

Wilt u de stap maken naar een laadinfrastuctuur?

Veelgestelde vragen

Wie kan er gebruik maken van onze diensten?

Mobilize Power Solutions levert diensten aan bedrijven van verschillende types, van vastgoedbeheerders, industrie, gemeentes en overheden tot multinationals. En daar komen dagelijks nieuwe klanten bij.

Wie is betrokken bij dit project?

Het ontwikkelen van een strategie voor de transitie naar een elektrisch en duurzaam wagenpark is een intensief proces. De visie en missie dient besloten te worden op directieniveau van het bedrijf, en moet door alle afdelingen gesteund en gedragen worden. Het project betrekt verschillende medewerkers binnen een bedrijf: van de HR afdeling mbt de dienstwagen regelgeving, de financiën voor de analyses van de TCO (Total Cost of Ownershop) en de eventuele fiscale voordelen en subsisies, de facility afdeling voor de daadwerkelijke implementatie en realisatie van laadinfrastructuur tot de marketing voor een coherente communicatie strategie die de visie ondersteund.
Mobilize Power Solutions heeft verschillende (soorten) bedrijven geholpen bij het maken van de transitie naar elektrische- een duurzame mobiliteit. Wij ondersteunen u stap voor stap gedurende het proces en kunnen zelfs ondersteunen bij het implementeren van uw strategie, volledig in lijn met uw visie.

Wanneer moet ik beginnen met het vormgeven van mijn strategie?

Het beste is om zo vroeg mogelijk te beginnen met het vormgeven van uw strategie. Wet- en regelgeving zullen voertuigen met uitstoot steeds onaantrekkelijker maken. Zelfs als u op dit moment nog geen elektrische- of oplaadbare hybride voertuigen heeft in uw wagenpark, zal u zeer waarschijnlijk op korte termijn vragen krijgen van uw medewerkers. Onze oplossingen zijn altijd schaalbaar, en laten u de mogelijkheid om gemakkelijk laadpunten toe te voegen op een later tijdstip. Om grote investeringen te voorkomen, leveren wij installatie die kunnen meegroeien met uw wagenpark.
Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuwe locatie of nieuw pand, dan kunnen wij u vanaf de ontwerpfase adviseren voor een goede integratie van laadinfrastructuur direct vanaf het begin.

Wat doe ik voor mijn collega's die niet de gelegenheid hebben om op het werk hun voertuig op te laden?

Met onze aanpak brengen wij alle behoeftes in beeld, ook voor de collega’s die niet vaak op kantoor komen en dus elders hun voertuigen zullen moeten opladen. Zo kunnen wij laadpunten realiseren bij uw medewerkers thuis, en kunnen we zorgdragen voor verrekening van de energiekosten maar hebben we ook oplossingen voor het moment dat een medewerker ontslag neemt. Als uw medewerker geen mogelijkheid heeft om thuis op te laden (geen eigen parking / oprit), voorzien wij in laadpassen om op te kunnen laden bij publieke laadpunten.

Raadpleeg onze antwoorden op alle vragen in onze FAQ

Waarom Mobilize Power Solutions kiezen?

Op maat

De Mobilize oplossingen bieden infrastructuren die perfect overeenstemmen met de specifieke behoeften van elk bedrijf.

Eenvoudig

Een toegankelijk en gebruiksvriendelijk betalingsplatform dat u uw voertuigen moeiteloos laat heropladen.

Comfortabel

Een laadinfrastructuur kiezen kan snel ontmoedingend worden. Met Mobilize moet u u geen zorgen meer maken: wij zijn er van A tot Z.

Spaarzaam

Onze efficiënte laadstations laten u uw kosten verminderen al gevend een gemakkelijk toegang tot snelle en betrouwbare laadoplossingen.